Szabadon mint a madár...

Freebirds

Freebirds

Haldoklik az osztrák trafikbiznisz?

2013. szeptember 19. - Lenny Jack

Több mint 100 trafiknak ajánlják fel a bezárás lehetőségét a következő hónapokban Alsó-Ausztriában, mert nagyon alacsony szintre csökkent az elérhető bevétel.

Alsó-Ausztriában a dohánytermékek forgalmazására jogosult trafikok száma jelenleg 1400 körül van, a rendszer hasonló a magyarhoz, az üzleteket állami monopólium alapján engedélyeztetik.

A következő 12 hónapban azonban majdnem minden tízedik trafik bezárását kezdeményezik majd, mert egyszerűen elfogyott az üzletek bevétele – írja az Austrian Times. A magas adók miatt a profit egyébként sem nagy a dohányon, a legfőbb problémát azonban az egyéb bevételek elapadása jelenti.

A sorsjegy és lottószelvény árusítást a benzinkutak és a postahivatalok happolták el, újságot, nyomtatott magazinokat pedig egyre kevesebb osztrák olvas, a forgalom e tekintetben is esik.

Az állam a legrosszabbul teljesítő 120 trafik tulajdonosának most felajánlja a bezárás lehetőségét, cserébe az egyszeri „prémiumért", amelynek összege akár 40 ezer euró is lehet.

Josef Prischl a dohányboltosok tömörülésének alelnöke nem tudja megjósolni, hogy hányan élnek majd az állam ajánlatával, szerinte akár 50 üzlet is bezárhat hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://freebirds.blog.hu/api/trackback/id/tr135523331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása