Szabadon mint a madár...

Freebirds

Freebirds

Tízmilliós kár a Margitszigeten

2013. június 25. - Lenny Jack

Eddig harminchét fa pusztult el a Margitszigeten a dunai árvíz miatt. A sziget növényzetében tízmilliós nagyságrendű kár keletkezett.

Folyamatosan figyeli a Főkert a Margitszigeti fák állapotát - mondta a cég vezérigazgatója, Szabó József. Az elmúlt hét kánikulai forrósága kedvező hatással volt a sziget állapotára, hiszen meggyorsította az átázott talaj kiszáradását.

A szigeten feljött a talajvíz, a fák gyökérszerkezetétől kimosta a talajt a vízmozgás. A megemelkedett, majd visszasüllyedt fák tartó gyökerei elszakadtak - fejtette ki.

A 37 elpusztult fa egy része magától kidőlt, néhány azonban annyira megdőlt, hogy balesetveszélyessé vált, ezeket a Főkert munkatársai vágták ki - mondta Szabó József.

A sziget szakaszos megnyitására a balesetek elkerülése miatt van szükség. A középső részen, a sziget Pest felőli oldalán végeznek még munkálatokat, azt a területet körbekordonozták és nem látogatható nagyjából egy hétig - fejtette ki a vezérigazgató. Hozzátette: várhatóan a hétvégén megnyitják a futókört teljesen.

Az elpusztult fákat pótolni fogják, leghamarabb ősszel vagy jövő tavasszal - közölte a Főkert Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

A bejegyzés trackback címe:

https://freebirds.blog.hu/api/trackback/id/tr535376813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása