Szabadon mint a madár...

Freebirds

Freebirds

Fogd a bort és fuss

2013. június 12. - Lenny Jack

Mintegy harmincmillió forintnak megfelelő értékben loptak bort Franciaország egyik ismert borászatából: összesen 380 kis üveg Chateau d’Yquemet tulajdonítottak el.

A hírt a Bordeaux-hoz közeli Sauternes nyomozói közölték hétfő este.

ResizedImage200203-Chateau_d_Yquem.jpg

A tettesek nemcsak a borok tekintetében ismerték ki jól magukat, de nagyon gyorsak is voltak: bár működött a riasztórendszer, mire a rendőrség kiért, a tolvajok zsákmányukkal együtt eltűntek. A borászat megerősítette a betörés hírét, de nem adott a veszteség mértékére vonatkozó pontos információkat.

A rendőrség szerint mintegy százezer euróra tehető a lopott áru értéke. Az elemelt 2010-es évjáratú, 375 milliliteres üvegek darabja 330 euróba (csaknem százezer forintba) kerül az üzletekben. A Chateau d’Yquem az egyik legnevesebb borászat Franciaországban, fehérbora a borkedvelők körében világszerte nagyon népszerű.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://freebirds.blog.hu/api/trackback/id/tr115356786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása