Szabadon mint a madár...

Freebirds

Freebirds

Kifejlesztették a szuperbúzát

2013. május 12. - Lenny Jack

Harminc százalékkal lehet nagyobb a termőképessége a jelenlegi búzafajtáknál. A világ legfontosabb élelemforrását újíthatják meg.

A cambridge-i National Institute of Agricultural Botany (Mezőgazdasági Növények Nemzeti Intézete) tudósai bejelentették, hogy olyan búzát fejlesztették ki, amelynek 30 százalékkal lehet nagyobb a termőképessége a jelenleg használt búzafajtáknál - írja a BBC. Az intézet munkatársai egy ősi és egy modern búzafajta párosításával fejlesztették ki a szuperbúzát, amelynek a termése nagyobb és erősebb a jelenleg használtaknál.

A BBC szerint legalább öt évnek kell eltelnie ahhoz, hogy a búzafajtát kereskedelmi forgalomba hozzák a további tesztelések és a szabályozások miatt. A búza a világ legfontosabb élelemforrása, az összes elfogyasztott kalória 20 százaléka származik a terméséből.

A bejegyzés trackback címe:

https://freebirds.blog.hu/api/trackback/id/tr55296798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása