Szabadon mint a madár...

Freebirds

Freebirds

Vége a Dreamliner kényszerpihenőjének

2013. április 29. - Lenny Jack

Három hónapos kényszerszünet után szombaton újra levegőbe emelkedhetett és utasokat szállíthatott a Boeing 787-es "Dreamliner": az Ethiopian Airlines etióp légitársaság indította el egyik ilyen repülőgépét Addisz-Abebából Nairobiba.

A Boeing legújabb modelljét ideiglenesen vonták ki világszerte a forgalomból, miután a típussal több váratlan esemény történt ez év elején. Két incidens a gép akkumulátorainak meghibásodása miatt következett be, s ezek után, január közepén az illetékes hatóságok repülési tilalmat rendeltek el rá.

A Boeing azóta elismerte, hogy a hibák pontos okát nem sikerült megtalálni, de azt ígérte, hogy a kidolgozott javítások minden lehetséges problémát orvosolnak. Így azután az amerikai repülésügyi hivatal csütörtökön ismét megadta az üzembe helyezési engedélyt a típusnak.

Fotó: Boeing

"Nagyon örülök, hogy láthatom a gép újbóli repülését, s hogy mi vagyunk az elsők, akik üzembe helyezzük" - mondta a felszállás előtt az újságíróknak az etióp légitársaság elnöke.

Afrikában az Ethiopian Airlines kapott elsőként Dreamlinereket, s jelenleg négy ilyen gépe van. A szombaton felszállt 787-esen már elvégezték a szükséges módosításokat, a többinél pedig most folynak ezek a munkálatok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://freebirds.blog.hu/api/trackback/id/tr835252034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása