Szabadon mint a madár...

Freebirds

Freebirds

Portikot nem vállalják a sztárügyvédek

2013. május 15. - Lenny Jack

Három nappal büntetőpere előtt ügyvéd nélkül van Portik Tamás (46). Az olajmaffiózóként számon tartott Energol Rt. volt igazgatóját nyereségvágyból előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

A férfi élettársa az elmúlt hetekben több ügyvéddel is tárgyalt, de senki sem vállalta az évszázad legnagyobb bűncselekmény-sorozatának vádlotti védelmét. Jelenleg úgy tűnik, kirendelt védővel kell beérnie, ha csak valakinek nem lesz bátorsága beszállni az ügybe. 

Előző védője, Bánáti Kristóf akkor szállt ki, amikor kezébe kapta a Prisztás-gyilkosságról szóló vádiratot. Emlékezetes: 1996-ban Budapesten, a Ladik utcában egy biciklivel érkező bérgyilkos közelről főbe lőtte a kocsijába beülni készülő Prisztás Józsefet a vád szerint Portik megbízásából. A gyilkosság oka egy ingatlanvita volt.       

– Ez az ügy védhetetlen. Ráadásul a jövő hétre már beidézték a koronatanút, R. Lászlót, aki vallomásával elindította a lavinát. Tavaly június 14-én azután fogták el Portikot, hogy R. kipakolt – mondta el ügyészségi forrásunk. Hozzátette: várhatóan több olyan titkosszolgálati dokumentum kiszivárogtatására is számítani kell, amely Portikot még kellemetlenebb helyzetbe hozhatja – mint például a nemrégiben napvilágot látott Laborcz–Portik megbeszélés hanganyaga. Laborcz Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójaként 2008-ban kétszer találkozott Portikkal, amelyből mára politikai botrány lett.

Ilyen előzmények után talán érthető, hogy sztárügyvédek nem akarják vállalni Portik védelmét, más ügyvédek pedig 30 milliós díjat is elkérnének a védelemért.

Portik Tamás egyébként hosszú évekig szökésben volt. Bizonyos források szerint hatalmas vagyont mentett ki az általa vezetett vállalkozásból, majd ügye elévülése után előkerült, és a háttérben maradva ­bonyolította üzleteit. A ­90-es évek nagyobb leszámolásai közül felelnie kell Seres Zoltán (†45) meggyilkolásának ­ügyében emberölésre való felbujtás és az Aranykéz utcai robbantás miatt is, amelyben Boros Tamást likvidálták. Borost azért tették el láb alól, mert együttműködött a rendőrséggel: terhelő vallomást tett többek között Portikra, amelyet egy többórás videofelvétel rögzített, ám ennek nyoma veszett.

A bejegyzés trackback címe:

https://freebirds.blog.hu/api/trackback/id/tr505300918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása