Szabadon mint a madár...

Freebirds

Freebirds

TÖRVÉNYTELENÜL, “FŰ ALATT” ÉPÜLT LUXUS LAKÓPARK ZAMÁRDIBAN

2013. április 23. - Lenny Jack

Törvénytelenül épülhetett Zamárdi egyik legértékesebb Balaton-parti zöldterületére a Seuso lakópark – írta sonline.hu főügyészségi határozatra hivatkozva.Bár ettől még nem lehet eltüntetni a hetvenkét luxuslakást, a szabálytalanságokat „kiszúró” Zamárdi Baráti Kör tagjai úgy vélik: az is eredmény, hogy a terület szomszédságában ugyanez a jogsértés ezek után már nem ismétlődhet meg.

A zamárdi polgármesteri hivatal építési hatósága volt a ludas, ahogyan azt a Somogy Megyei Főügyészség friss határozata kimondja; 2008-2009-ben kapott engedélyt lakóparképítésre a befektető. Az eredeti, máig élő megállapodás 2006-ban vitorláskikötő-építés céljából köttetett a település önkormányzatával, abban az érintett telek még a kikötő mögöttes, kiszolgáló területeként szolgált volna. A kikötőnek nagyon sok ellenzője volt és van Zamárdiban, talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy az ellenzők által gigakikötőnek titulált létesítmény el sem kezdett épülni (a kikötőterv persze ettől függetlenül sem kapott környezetvédelmi engedélyt számos hiányossága miatt, erről a baráti kört is értesítette a környezetvédelmi hatóság), megvalósult azonban e közben „fű alatt” a lakópark.

A hírportálnak a polgármester megerősítette, hogy büntetőügy is folyamatban van, annak ellenére csak a korábbi, azóta elbocsátott műszaki ügyintéző ellen, hogy a korábbi, ugyancsak felmentett jegyzőt is többször beidézték a hatóságok az ügyben. – Amikor az új jegyző munkába állt, az első intézkedéseként visszavonta a másik, még üres területre kiadott elvi építési engedélyt, még az ügyészség felhívása előtt – tette hozzá Csákovics.  Az április 26-i zamárdi lakossági fórumnak is az egyik témája lesz a fantomkikötő és a nagyon is valóságos lakópark ügye.

A bejegyzés trackback címe:

https://freebirds.blog.hu/api/trackback/id/tr785243686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása