Szabadon mint a madár...

Freebirds

Freebirds

Hirdetőtáblát hackeltek meg

2013. május 19. - Lenny Jack

Sokféle digitális holmit kerítettek már hatalmuk alá hackerek, de a Szerbia fővárosában történt eset mégis rendhagyónak számít.

A hirdetőtábla Belgrád fővárosában található, és éppen elég járókelő volt tanúja az eseménynek ahhoz, hogy sikerüljön lencsevégre is kapni az eseményt.

A kijelző elkezdte kirajzolni a The Pirate Bay logót, míg a tábla jobb oldalán egy Gandhi-idézet jelent meg: „Először nem vesznek rólad tudomást, aztán kinevetnek, aztán megtámadnak, aztán nyersz.”

A pusztán okostelefonról irányított produkció számítástechnika szakos egyetemisták műve volt, így akarták demonstrálni, hogy mennyire gyönge lábakon áll hazájuk IT-biztonsága. A szerb média egy része továbbra is úgy gondolja, hogy a hack mögött nem diákok, hanem az Anonymous csoport áll.

A bejegyzés trackback címe:

https://freebirds.blog.hu/api/trackback/id/tr555307103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása